radikale venstres kalender 2017

DER ER BRUG FOR KULTUR KALORIER I SLAGELSE KOMMUNE


Mange områder er i defensiven - også kulturen skal holde for.

Forud for kulturmødet på Liselund i morgen tirsdag aften må vi konstatere at kulturens økonomiske rammer er udfordret i det budgetforlig, der har anden behandling i dag mandag. Mange områder er i defensiven - også kulturen skal holde for.

Radikale Venstre vil derfor styrke rammerne for kulturen i Slagelse kommune. Kommunens kultur er dynamisk, og noget vi kan lade os inspirere af.

Kulturen udvikler sig hele tiden og har altid gjort det. Fordi samfundet og verden omkring os konstant bevæger sig, og det påvirker naturligvis kulturen med nye udtryksformer og nye ideer. Heldigvis.

Hvis der er noget kunst og kultur kan så er det, at overraske og tilbyde nye vinkler og passionerede tolkninger til det omgivende samfund.

Det har vi brug for i en tid med økonomisk smalhans og tunge administrative udfordringer, der til tider forekomme noget ”blodfattige”.

Kommunen har mange kulturperler, at byde på og vi skal understøtte udviklingen og nyskabelsen i blandt disse kulturmiljøer.

Vi vil skabe en bæredygtig offensiv kulturpolitik, der tror på at de kreative kræfter har mere at byde på end det vi i dag sætter de politiske og administrative rammer for.

Vi skal ex medinddrage lokale kunstnere i de kommunale anlægsbyggerier og åbne op for miljøer, der er rundet af lokale kreative kræfter.

Vi mener, at den kreative industri, turismen og oplevelsesindustrien er en vigtig del af Slagelses vækst og fremtid.

’Design og kreative håndværk har for eksempel udviklet sig fra at kunne skabe smukke og funktionelle produkter til at være en proces,

der kan drive innovation af services, produkter, forretningsmodeller, organisationer og vores tænkning.

Denne tilgang vil samtidig styrke den kommunale stolthed og identitet