Troels Brandt

2. Viceborgmester og udvalgsformand for Kultur, Fritid og Turisme i Slagelse Kommune

Formet af Vestsjælland

Jeg har tilbragt hele mit liv i Slagelse kommune. Det er her, hvor jeg er født, og hvor mine børn er født. Det her område, har givet mig så meget – som politiker gør jeg, og vil jeg gøre mit bedste for at give lidt igen.

Jeg tilbragte barndommen hos mine bedsteforældre på en stråtækt gård, dér, hvor vejen slår et sving nær Søndermarken. Vores snoede landeveje slår mange sving, og da vi nærmede os folkeskoletiden, flyttede vi til Kjerulffsvej.

Min folkeskoletid tilbragte jeg både på Søndermarkskolen og Nymarkskolen, inden jeg senere gik jeg på Slagelse Gymnasium, hvor jeg var aktiv som divisionsspiller for Slagelse Volleyballklub.

Efter socialpædagoguddannelsen og nogle år i Århus og Jylland skulle jeg selv stifte familie. Derfor voksede min længsel efter at vende tilbage til min barndoms snoede landeveje, så mine børn selv kunne vokse op i godt og trygt område.

 

Ude godt – hjemme bedst

Jeg blev derfor lærer på Gerlev Idrætshøjskole, hvor vi tilbragte mange gode år, som fortsat præger min familie og jeg. På højskolen havde jeg ansvaret for den internationale ungdoms lederuddannelse, og højskoleverdenen har med sine dannelsesværdier og fællesskab sat væsentlige aftryk i mig, som præger mit politiske liv - jeg tror på fællesskabet og hverdagens samtaler, som afsæt for fælles løsninger.

Jeg tror på læring gennem hele livet, og derfor valgte jeg at forfølge min voksende interesse af ledelse og oplevelsesøkonomi. Min interesse medførte, at jeg senere valgte at tage en diplomuddannelse i offentlig ledelse fra Metropol, efterfulgt af en master i forandringsledelse fra RUC.

Samtidig, kunne jeg mærke en voksende trang til at gøre en forskel for området, som har formet mig. Jeg valgte derfor at blive politiker og med hjælpen fra jer, så har jeg i de sidste fem år kunne gøre en forskel i Slagelse byråd. Den viden og erfaring tager jeg gerne med til Christiansborg!

Sammen - skal vi værne om naturen og foreningslivet

I dag er flere af børnene fløjet fra reden, og i 2020 blev jeg Forstander på Karise Efterskole, hvor jeg dagligt møder mange unge med forskellige læringsforudsætninger.

Jeg er nu bosat i Skælskør, og jeg er gift med Mette Marcher, som er Direktør på Guldagergård. Tilsammen har vi fem drenge, som alle er født og opvokset i Slagelse Kommune.

Området, har altid været omdrejningspunktet for mig og min familie, og jeg vil kæmpe for at andre kan få samme glæde af Vestsjællands rige natur og foreningsliv, som vi har oplevet.

Mit virke, som byrådspolitiker igennem de sidste fem år, har kun givet mig mere blod på tanden og bragt mig tættere på den daglige drift af vores kommune. En røkke kommunale udfordringer i vores land skal støttes fra Christiansborg. 

De Radikale tror på mig i folketinget, og jeg er klar til fortsat at gøre en forskel for vores region og land.